Je Bůh jen kostelích?


Není a je tam často i nebezpečno.




-

Jsou lidé, kteří bez ranní nedělní bohoslužby v kostele nemohou žít a mají dokonce pocit, že by zřešili, kdyby si třeba raději pospali. Na rozdíl ode mne. Do kostela občas zajdu rád, ale jen během dne a beru to spíše jako relaxaci a meditaci zároveň. A na ceremonie, které mají ti svatouškové tak v oblibě, mne hned tak nikdo nedostane. Nemám to prostě rád a myslím si, že toho Boha najdeme všude jinde a kdykoli, třeba i na záchodě. Ale hlavně vždy v sobě.

A vidíte, někdy se stane, že ani v kostele se nemůžeme cítit bezpečně. A zahyneme. Někdo si jistě řekne, jak to mohl Bůh dopusit, že nechal umřít tolik lidí ve svém domově?

Odpověď je jednoduchá. Ten kostel jsme si postavili my lidé a patří círví. Je tu pro ty z nás, kteří žijí v představách, že jen tam najdou Boha. A duchovní jsou k Bohu ti nejpovovanější prostředníci. Že mají k Bohu, jak se říká, příme spojení. Není tedy lepší se vydat do přírody a tam se s ním setkávat ať mu říkáme jakkoli?


Dvaadvacet lidí, většinou žen a dětí, zemřelo v centrální části Nigérie, když se na ně během velikonoční mše zřítil kostel.
Dalších 31 osob bylo zraněno, informuje v neděli agentura AFP. Tragédie se stala v nigerijském státě Benue během sobotní vigilie, kterou se slaví Kristovo zmrtvýchvstání.
"Po silných deštích a bouřce v sobotu večer se budova katolického kostela svatého Roberta v Adamgbe zřítila a zabila 22 věřících. Jednatřicet dalších vyvázlo s různými zraněními," řekl Cletus Akwaya, mluvčí guvernéra státu Benue.
ČTĚTE TAKÉ:
Mezi oběťmi bylo 14 žen a šest dětí včetně dvouletého batolete. "Velikonoční vigilie se konala venku u kostela. Když ale začalo pršet a pak přišla bouřka, kolem 3000 věřících se nacpalo do kostela a budova spadla. Zabila 22 z nich," dodal Akwaya.
Vítr nejdříve odnesl střechu. Pak se zbortily stěny.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...