Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z srpna 10, 2013

Docela všední fotka k dnešnímu večeru

Obrázek
Pomáhal jsem Mare s renovací jejího nového bytu. Má docela hezký výhled do zahrady. A nezapomeňte na komentáře k Jeffersově domu. Já vím, je to nezajímavé, ale aspoň ze soucitu. :D .

Slunečnice pro Lidušku

Obrázek
Liduška má ráda slunečnice, ale nikde jsem je zatím v okolí neviděl, i když o jedněch vím, že tam loni kvetly. Včera jsem ale byl na návštěvě u Stefana a ten je měl ve váze. .

Jeffersův dům - Konečné znění 7

Jediným stavebním materiálem mi byly mořem omleté valouny z pobřeží, kterými nejspíš byl postaven i můj dům, a malta. Tak jsem tomu i od samého začátku chtěl, protože bylo nutné, aby si obě stavbičky byly vzhledově podobné. Valounů tam dole bylo víc než dost, jediná svízel ovšem byla v tom, že jsem je pak několik týdnů od moře po 354 kamenných schůdcích, které jsem musel z velké části obnovit, z minulosti tam něco podobné schodům už bylo, ale z velké časti rozviklané, křivé a zborcené, nahoru v potu tváře vláčel. Den co den, nahoru dolů, jako v kamenném lomu v trestanecké kolonii, a jak se slunce klonilo k západu, každý další kámen byl těžší než předešlý, za povykování, smíchu a hloupých vtipů výletníků, kteří se slunili na pláži. Jejich výsměch a pošklebování mně ale kupodivu nezlobilo, měl jsem svůj klid a potěšení z práce, které jsem uvykl. V duchu Bible Svaté jsem si pokaždé říkal, Otče odpusť jim, neboť nevědí co činí (Lukáš). Jednoho dne mne dokonce několik chlapů, jen pro své po