Čínská rejže pro Keiko



Většiná z vás jistě ví, že rád vařím a miluji taková prostá a jednoduchá jídla. V jednoduchosti, když použijeme co nejméně potravin a příchutí, si nejvíc ten pokm vychutnáme. Je to jako s hudbou, je to dokonce i jako s lidmi... čím je ten člověk přirozenější, nekomplikovaný, tím je pro nás i stravitelnější a nakonec si ho zamilujeme. Nemám pravdu?

A tak jsem pro Keiko uvařil rýži na můj čínský způsob... prostě mně inspirovala svojí přirozeností a tak mělo vypadat i to jídlo. Mimochodem víte vy vůbec, že chlap nejíp naláká domů holky na jídlo. Jsou pak ochotné ztratit všechny zásady a má je pak plně ve své moci. Tak před takovejma pozor.

Úvod byl dost dlouhej a tak tedy k té rýži. Používám perboiled rýži, protože není tolik aromatická. Na jeden hrníček rýže dva hrníčky vody, osolit a pod pokličkou pozvolna vařit něco přes patnáct minut. Ochutnat jesli rýže je akorát, trochu oleje, opepřit a vmíchat do ní trochu čínského koření. Ale hlavní věc s tím kořením nepřehánět... jen slabě ochutit a nechat pár minut znovu pod tou pokličkou uležet.

Je to nejjednodušší jídlo jaké si snad můžeme s rýží představit a udělat a navíc rychlovka. A v tom je právě ta jeho chuť a půvab. Máme pak čas se víc hostu věnovat a věřte mi, Kaiko se po ní olizovala až za ušima a chtěla stále znovu přidat.






K fotkám, nevím proč, jsme se nějak nedostali, tak tu máte jen tu z města.

Tak dobrou chuť, když je poledne.

-

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...