Jak správně připravit květák



Už jsem tu neměl recept pro ženy a myslím, že je to už načase, protože jsem si povšiml, že ženy neumí ani uvařit květák.

První co mne napadlo, že je to tak, bylo v obchodě, když jsem vás viděl v oddělení zeleniny. Otrhávaly jste z květáku listy. Nejraději bych vám dal přes prsty. A to si říkáte hospodyňky a všechny jste jistě četly Babičku, která i přes plot pro pírko skočí. Všichni si stěžujete jak je všechno drahý a přitom to nejcennější na květáku házíte s klidem do koše.

Takže jak je to s těmi listy? Ty se přece dají krásně zužitkovat. Z košťálů a listů, když se oboje dobře upraví je dobrá zeleninová polévka, nebo omáčka, kterou můžet okořenit jak se vám zlíbí a ochutit i mlékem. A i tu vodu z květáku, když ho vaříte, můžete právě na ty dva pokrmy použít.

A co nakonec s tím květákem? Můžeme ho jíst za syrova, nebo jako mozeček s cibulkou a vajíčkem, nebo obalit ve strouhance a osmažit, ale to už jistě víte samy pokud nejste úplný magoři.

A neříkejte mi že to nejde, sám jsem si na těch několika chodech včera pochutnal.

A to neméně podstatné: Nemám doma z květáku žádný odpad.






Tak nevím jestli tahle dovede uvařit květák, ale v líbání si vede docela dobře.

-

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...