Vánoce pod palmami


Stejně tak bych tento článek mohl i nazvat Vánoce v plavkách.






Lidé si tady často stěžují jaké to budou Vánoce bez sněhu, ale neuvědomují si, že je mohou oslavit i ve vedrech někde na pláži u moře. A takové jsem i několikrát s rodinou zažil. Pronajali jsme si na pár týdnů domek uprostřed banánové plantáže pár kroků od moře a to nám nebránilo si ty Vánoce taky krásně užívat. Jen místo smrčku nebo borovičky se nad námi tyčila palma.

Přes den jsme se šli do moře vykoupat, vyhřát se na sluníčku a potom, jak se setmělo, se pustili do štědrovečerní večeře... jako v Čechách. Bramborový salát nebyl problém, jen na místo kapra ryby z moře. A o něco sladkého jsme se taky neochudili. Nebylo to sice vánoční cukroví, jak je známe, ale už jste někdy ochutnali banán osmažený na másle? Lahůdka. A potřebovali jsme jen pár kroků a měli jsme jich přímo z banánovníku kolik se nám zachtělo. Byly v ceně nájmu. A sladké jako karamel.

A podobně tomu bylo i s vánoční náladou. Na místo hvězdiček na vánočním stromku, pak stačilo jen vzhlédnout. Zářilo jich tisíce na temné obloze. A k tomu šplouchání vln a dobré červené víno.

Nakonec to ani není nic zvláštního a třeba i někteří z vás právě teď slaví ty vánoční svátky někde na jihu v daleké krajině.

Fotky vám bohužel nemohu ukázat. Ty má ex a nechce mi je nejen dát, ale ani zkopírovat.

Hezké Vánoční svátky vám všem.

-

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...