2 minuty na záchod

Jen dvě minuty na záchod? Čínští dělníci se vzbouřili
22. 1. 2013 14:44, autor: ketaktualizováno 22. 1. 2013 14:45
Peking - Tisíc čínských dělníků se vzbouřilo proti pauze na záchod. Ta smí trvat pouhé dvě minuty a za dva pozdní příchody jsou navíc zaměstnanci propuštěni. Půldruhého dne proto drželi čínské a japonské manažery podniku jako rukojmí. Situaci vyřešilo až 300 přivolaných policistů. Zaměstnancům se nelíbí, že mají nárok jen na dvouminutovou přestávku a za dva pozdní příchody jsou propuštěni.
zdroj: ISIFA
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Stovky dělníků firmy Shanghai Shinmei Electric Company zajalo deset japonských a osm čínských manažerů a věznilo je v tovární budově v Šanghaji od pátečního dopoledne až do sobotních 23:50 místního času. Vedení továrny bylo nakonec propuštěno bez újmy.
_

Ty dvě minuty na záchod mi stojí za malou úvahu - Jak se dokáže změnit komunistický stát. On se vlastně ani ten komunismus v Číně tolik nezměnil, protože to byl totalitní stát a také řídil všechno, tedy i ten záchod. Jediná změna je tady ta, že se dokázali ti lidé proti vrchnosti vzbouřit.

Asi tady všichni mi dáte za pravdu, že ty dvě minuty na záchod opravdu popírají základní lidská práva. A to ještě když nejde jen o čůrání, ale třeba když je větší potřeba. To už by bylo lepší to pustit do kalhot, než riskovat propuštění z práce. No ne?

Navíc takové krásné posezení je pro některé z nás zlatým hřebem dne. Můžeme si tam přečíst poslední zprávy z domova i ze světa, relaxovat, taky nás tam napadají ty nejdůležitější nápady a rozhodnutí života. A kdo by se toho tak snadno chtěl vzdát? K tomu potřebujeme i neomezený čas. A proto bychom měli všemi prostředky za tahle naše svatá práva i tady, ve školách, nebo v rámci rodiny, tvrdě bojovat.

Tak jak se na to díváte i vy?

Nezapomeňte se podívat i na předešlý článek - http://kreperat.blog.cz/1301/gorily

-

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...