Vařím a peču jen originály


Občas jsem mlsnej a tak si něco něco sladkého udělám. Včera to bylo jen z materiálů, které jsem měl zrovna doma, ale přesto se mi podařil báječnej Kuchen. Kdo se tu podívíví, jaké bláboly tu píši, Kuchen je mužského rodu. Zvolil jsem německé označení, protože nevím jak tu dobrotu nazvat. Není to koláč, ani buchta... asi to bude, podle vzhledu, bábovka. Takže k věci, je hrnková.

Jeden hrnek ovesných vloček, jeden polohrubé mouky, jeden sypkého kokosu, necelý hrnek cukru krupice, kypřící prášek, dvě lžíce šrotovaných lněných semen, vajíčko, podle potřeby asi tak hrnek mléka, polovinu hrnku oleje a všechno zamíchat. Pak jsem to slil do skleněné varné formy, jinou nemám, a nechal péct při 200 stupních asi 25 minut. Tady bych rád jen upozorníl, že nemám troubu, ale jen mikrowelle, která peče, takže u klasické trouby bude čas jiný. Každopádně je to krásné kypré, lehké a moc dobré. Ale pokuď se vám to nepovede, tak vám za to neručím. :D

Fotku vám tady neukáži, protože jsem ji snědl dřív, než jsem si vzpomněl na foťák. Ale máte snad představivost. Ta bábovka je v řezu díky těch lněných semen taková melírovaná.

Jinak jsem trochu uklízel a našel mimo jiné staré pohlednice, z nichž vám občas nějakou ukáži a taky leštičku na fotky. Kdo má o tu leštičku zájem, nechť se přihlásí a dám mu ji. Ale bohužel jen osobně v Praze, protože nerad vystávám fronty na poště.




Je ručně domalovávaná.





Snad neporušuji poštovní tajemství. :D

Krásné holky byly samozřejmě i před sto lety, ale kde je chudice asi konec.

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...