Byl Jan Hus gay?


Pravděpodobně nebyl, ale kdo ví, mohl být i bisexál. Ale zaručeně byl asketa a fanatik. Rozhodně aspoň navenek striktně dodržoval celibát. Možná i proto, že byl jako kněz, ženám nedostupný, o to víc je svými kázáními přitahoval a některé po něm přímo šílely. Jistě mu to lichotilo a zvýšila se mu taky návštěvnost. I když byl u žen oblíbený, přesto často neváhal kritizovat, že světice na církevních obrazech jsou krásnější než ve skutečnosti a proto muži pak v kostele jsou jejich krásou sváděni k nemravnosti. To pak mělo za dob husitství takový následek, že byla v pražských kostelích zničena drtivá většina uměleckých děl.

Asketové nemilují sami sebe, trýzní se a proto ani život v celé své kráse nevidí a nedokáží se jím nadchnout. A nakonec, když se k tomu připojí i jeich fanatismus, způsobí jen samé neštěstí a smrt, jak víme z historie.

Ve skutečnosti Jan Hus, z jiného pohledu, kázal vodu a pil víno. Ostatní kněze káral za zhýralý život a přitom měl údajně za milenku ženu svého kamaráda Annu z Mochova. Pokud tomu tak je, byl Hus pokrytec.

Jak víme z některých tajných vatikánských dokumentů, Žižka homosexuál byl, přestože to tajil. Taky je známo, že se husité po svých bohoslužbách oddávali divokým orgiím. Připisuje se to sice jen Adamitům, ale ve skutečnosti to byli všichni husité, kteří se jich zůčastnili. Máme je idealizované. Byla to hlavně banda zlotřilců a loupežníků, chátra, jak se říká dnes.




.




Pohledy na Prahu ze Schwarzenberského paláce.

Doufám že mi tu přívrženci husitů nebudou tolik nadávat. :D

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...