Nemanželské děti


Kolik těch nemanželských dětí asi běhá po světě? To nikdo nespočítá, ale podle střízlivých odhadů je jich aspoň 10 procent. To vědí jen matky, i když taky často ne, protože v inkriminovaný čas to nebyl jen jeden muž, jemuž se podvolila. A manžela, jak jinak, ponechala ve víře, že je jeho. Někdy se dokonce uvádí, že až 30 procent druhorozených dětí je počato jiným mužem než manželem. Možná i vám někdy před zrcadlem vrtalo hlavou, zdali nejste kukaččí podvrženci.

A proč mne zrovna dnes tohle téma napadlo? Nespíš je to proto, že stále nosím v hlavě toho erota Jana Husa. Kolik asi těch jeho potomků dnes běhá po světě. Prý měl 118 milenek. A jestli oplodnil i královnu Žofii? :D

- V roce 1414 to byla vdaná žena Anna z Mochova, ale i jiné manželky jeho urozených ochránců. Žena královského mincmistra Petra Zmrzlíka ze Svojšína, paní Anna z Frimburka a také manželky Jindřicha Škopka z Dubé, Jana z Chlumu, Jindřicha Lefla z Lažan, Eliška z Kravař, což byla choť Jindřicha z Rožmberka, a koneckonců i česká královna Žofie ... Jde o dlouhý výčet, těch nevěrnic. Taky Anežka, dcera Tomáše ze Štítného, Petra z Říčan, Markéta z Peruce a vdova po Kunátu Kapléřovi ze Sulevic, Kateřina. Ta ve svém domě na Hradčanském náměstí založila ,útulek' pro dvanáct vdov a panen ..."

Mravokárce, nekompromisní bojovník proti "hříchům" katolické církve sice souložil v Betlémské kapli manželku krále Václava IV. Žofii, ale, jak uvádí historik František Šmahel, nepohrdl ani prostou děvečkou z "Útulku vdov a panen". Takže určité sociální revoluční cítění mu nelze upřít. V oblasti dámské dělohy nečinil žádných třídních rozdílů!

V jednom dopise ze dne 16. 6. 1415 se zmiňuje o jakýchsi ženách v Betlémské kapli, Petře, Důře, Kateřině zvané Hus, paní na Zderaze a vdově Kateřině Ježkové. S poslední z nich žil také na Kozím Hrádku v době, kdy měl současně poměr s Annou z Mochova. Náš "zbožný kazatel" a reformátor patrně rád holdoval i gruppensexu - neboli orgiím.

Německý filolog prof. Dr. Ortwin Kuhn z Hamburku pochybuje o charakteru Jana Husa a odhaduje počet jeho sexuálních objektů na minimálně čtyřnásobek. Podezírá ho z práva "první noci", které prý praktikoval celé roky při svatbách na Táborsku. Dochází k číslu 118 a z toho dedukuje okolo 4500 pohlavních styků v letech 1403-1415. Přitom cituje Františka Palackého: "Tu jsa vyjížděl do městeček, do vsí kázat, a zvláště kde zvěděl posvícení neb sňatek, tam jel." Co se týká těch sňatků, nevylučuji, že si nárokoval i takzvané právo první noci. Cizoložení s duchovním pastýřem nebylo považováno za nevěru a nevěsta zůstávala tím pádem ,svatou pannou'. Mám vážné pochybnosti, i co se týká jeho protikladného charakteru, že by toho nevyužil - lépe řečeno - nezneužil." -

Potud tedy ten výňatek z internetu. Samozřejmě to nebyl jen Hus, ale i další muži, se kterými ženy rády zanášely a jelikož tihle Casanové byli většinou inteligentní a fešní, aspoň se nám tady v Čechách zlepšila i inteligence obyvatelstva. A abych tu nebyl zase obviněn, že kritizuji ostaní muže a přitom mám sám máslo na hlavě, tak tu klidně i přiznávám, že si taky nemohu být jistý, jestli mi po světě neběhá nějaké dítě. Tak to už v životě chodí, že muž nesklízí, ale o to víc rozsévá.




Nejspíš bych měl nějaké levobočky z mé hippies doby. :D

Tak jak je to s vámi? Taky si někdy říkáte, jestli nejste nějakou kukačkou do rodinného hnízda vložené?

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...