Teenageři v zajetí depresí


Mnozí dospělí se podivují, ač sami tou pubertou kdysi prošli, proč si ti mladí na ty deprese tak často stěžují. Jedná se jen o pózu, řeknou. Ale já myslím, že to tak docela pravda není. Takže co je k tomu vede,že jsou tak depresivní? Kdo je na vině? Přece jejich rodiče. A to v první řadě.

Každopádně těch příčin je mnoho. Ale začněme tedy u těch rodičů, u vaší rodiny. Jste svědci jejich každodenních hádek, jste za každou maličkost peskováni, řve se na vás a často bez důvodu, vyčítá se vám, nemáte pořádné soukromí, musíte poslechnout, přestože s lecčím nesouhlasíte, v podstaně néjste svými pány, jste věčně švorc, jste na rodičích ve všem závislí a ke všemu musíte od nich každou chvíli poslouchat "co si stěžuješ, máš se tu jako prase v žitě a když se ti to nelíbí táhni na ulici."

A samozřejmě je tu i ta škola. Ta rozhodně k pohodě nepřidá. O ní vám snad ani tady nemusím dlouhosáhle rozkládat, to znáte sami. Perzekuce od učitelů, trapnosti, kterých se musíte před školní tabulí podvolit a samozřejmě i šikana od spolužáků.

Jako třetí, ale rozhodně nezanedbatelný problém, který vás dokáže úplně dostat na kolena je nešťastná láska. Buď neopětovaná, nebo kopačky a pak se dívat jak ten idiot randí s jinou a tam kam tobě sahal, sahá ted jí. No není to na provaz nebo na tabletky? V nejhorším ostrá žiletka a trocha bolesti tu vaši srdeční bolest přehluší.

Krutá samota, nikdo vás nechce, pláčete do polštáře a co potom jiného, než pocit marnosti. Všechno je na hovno a kde je ten smysl života? A taky nuda. I ta vás dokáže dovést k malomyslnosti. Nemáte možnost se ani realizovat podle vašich představ, vyjet do světa a všechny sny, všechna přání. nakonec vezmou za své.

Je toho prostě víc, co vás dovede k depresi a to ti dospělí, žijící v nevědomovosti o vaší zraněné duši, nikdy nepochopí.






Hedvice v roce 1716 bylo třináct a i ona měla jistě deprese.

Nemám pravdu, jak jsem to tady popsal? :D

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...