Socialismus pro milionáře




Útlá kniha o 30 stranách, sto let stará, ale jak i dnes pravdivá.
Mimochodem G.B.Shaw byl po celý život vegetarián a proto měl tak bystrý rozum.



.


.




Ukázal jsem vám jen pár prvních stran a dál k tomu, když dovolíte, řeknu jak to vidím i já.

Taky se bez uzardění přiznávám že jsem milionář, i když ten milion nemám celý v hotovosti. Dnes to taky při té české měně není žádná zázrak, když má někdo milion korun. Shaw v knize píše, že milionáři jsou v podstatě chudáci, protože nejsou schopni ty peníze nejlépe utratit a má svatou pravdu. Krk máme jen jeden a náš žaludek stráví jen co může, oděv ať je sebevíc drahý taky nenosíme ve dvou vrstvách, na dovolenou taky nejdeme rozdvojeně aby nás to stálo víc... takže ty prachy za sebe utratit nestačíme. Zbyvá nám tedy je rozumně do dobré věci investovat. Otázka je tedy jak?

První co by mne napadlo (a Shawa taky) by bylo dobře zaopatřit své děti, dávat peníze své rodině. Ale věřte mi, to by bylo to nejzhoubnější. Můj syn je už beztak lenoch až to bolí, není schopen ani dostudovat a ještě by se dal na drogy. A moje ex by je obratem dala té sektě, té podvodnici Diesaně. Věnovat peníze příbuzným taky není to pravé. Ještě by se mezi sebou pohádali, víme jak to v Čechách chodí, kdo dostal víc.
Pomáhat chudým, rozdávat almužny by byl taky nesmysl. Přestali by se snažit a často i pracovat, když stačí natáhnout ruku. Skončili by jako cikáni. V těch by jen našli svůj vzor.
A tedy věnovat raději peníze nemocnicím? Ani tam to není nejrozumnější. V Bochumi často na ulici vídám ty sběrače dobročinnosti a jednou jsem se dozvěděl přímo od nich jak to skutečně je. Jsou jistou organizací za to placeni, pět eur na hodinu, takže větší procento peněz skončí u nich. Možná stejné je to i v Čechách. Podobná sbírka v Německu kdysi byla i na rozvojové země. Ti lidé ukazovali fotky hladových dětí a pak se zjistilo, že peníze šly Arabům na zbraně.
A to bych mohl pokračovat u každé organizace, ať je školství, věda, církev, nebo dokonce politické strany. Tam by ty peníze udělaly asi vůbec největší škody, protože zrovna tam je nejvíc zkorumpovaných zlodějů.

Takže co tedy, když nechci tím svým milionem nikomu ublížit? Asi nejlepší vzít si ho do hrobu. :D

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...