Co je vlastně nevěra?


Pro někoho je nevěra koketování přes telefon, nebo na internetu, jiný vidí nevěru, když si jeho partner vyjde s někým na procházku, dalšího zase rozčílí, když se jeho milá (nebo milý) s každým na potkání políbí... nevěra má mnoho stránek, podle toho jak se na to kdo díví a kde si určí ty meze. Najzazší mez zpravidla bývá soulož... tam už často nedojde k odpuštění, lidé to to nedokáží vydýchat a zbývá jen rozvod.

Pro některé žárlivce stačí i když se jeho žena (nebo muž) na někoho usměje, nebo nedej bože ohlédne. Bývají to obvykle lidé s malým sebevědomím, nebo to mají prostě vrozené. Potom je s takovým člověkem život peklo. Ovšem jak jak známo, tihle žárlivci jsou nejčastěji podváděni, protože jejich partneři už jich mají plné zuby. Jsou sami proto sobě a kdyby nebylo tohle majetnictví, žádost někoho se vším všady vlastnit, jaký by byl ráj na zemi. Prakticky žádné vyčítání, žádné hádky, žádné ubližování a v neposlední řadě ani ty vraždy ze žárlivosti.

Poslední roky mnoho lidí právě kvůli takovým problémům ve vztazích až ani raději neuzavítají manželství a raději spolu žijí na psí knížku. Má to i výhodu, pokud nejsou děti, mohou se sbalit a uprostřed noci od druhého odejít. Nebo praktikují přítelství s výhodou (jistě víte co to znamená ta výhoda) jehož zastáncem jsem v podstatě taky, jak jste tu nejspíš zjistili. Taky se tomu může říct volná láska, nic nového, ta tu například byla v šedesátých letech. Ale to už jsme trochu od věci, protože tam něvěra už nehraje takovou roli. Tam hraje roli spíše otevřenost a důvěra.

Pokud je někdo nevěrnej, ať je to jak chce, obecně se to bere jako provinění. Ale je to vůbec provinění? Nezasloužila si to ta údajná oběť, ten paroháč? Nezpůsobil si to sám, že pro svoji povahu už není jí milován a proto ta nevěrnice (nebo nevěrník) tu slast a lásku hledá (a taky najde) jinde? Moje milá (byla vdaná a nechci ji tady pochopitelně jmenovat) si taky nepřipadala jako hříšnice, protože už toho svého muže přestala milovat... Byla to pak nová láska, která tu její "nevěru" očistila a ta žena si najedou připadala opět volná, bez závazků a nevinná.






Takhle ukáží pak záda.


Takové jsou prostě ženy... když svého muže nemilují, ani párem volů je nikdo zpátky k manželovi nedotlačí.

Takž má dnes vůbec nějaký smysl zabývat se nevěrou? Co myslíte?

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...