Praha v oblacích


Omyl. Praha bývá spíše v mlžném oparu a ve skutečnosti je to smog, protože leží v údolí, kterým protéká Vltava. Mimochodem, když tu píši o Vltavě, právě ta dělá Prahu městem. Jsou pochopitelně i jiná velká města, kterými neprotéká řeka, třeba Dortmund, kde střídavě bydlím (tam si aspoň vyhloubili vodní kanál a umělé jezero), ale ten půvab, sednout s v létě uprostřed města u řeky (jako v Paříži, Budapešti, Londýně... taky v Bratislavě) tam prostě není. Ale to jsem trochu odbočil.

Jiná města v oblacích mají například muslimové i když až po smrti. Je to jejich nebe, kde jsou královské paláce celé ze zlata, rozkvetlé zahrady o několika patrech plné vodopádů a stovky neposkvrněných pannen, které čekají jen to až je pomilují stateční bojovníci. Ale ta jejich nebe bych za moji Prahu rozhodně nevyměnil. Mimochodem i Praha má plno krásných paláců a zahrad, dokonce i s vodopády a těch pár neposkvrněných pannen by se tu taky ještě našlo. Nemám pravdu?






Předešlý článek o žluně z nejasného důvodu zmizel, takže jsem ho musel znovu napsat a fotografie obnovit. Kdo ho komentoval, může ho okomentovat znovu, abych mu mohl odpovědět, nebo komentáře oplatit.

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...