Sekty - tragická závislost


Většinou je za tragickou závislost považován alkohol, nebo herny, které dokáží zničit člověka a rozvrátit rodiny. Ale se sektami to není jiné a dokonce si dovolím tvrdit, že ještě horší, protože ti lidé se nechávají jimi ovládat, jsou proti tomu vymývání mozku bezmocní, nikdo jim není schopný pomoci aby prohlédli, zv. ztratí duši. Kdo to osobně nezažil, nepochopí, jaká je to pro člověka tragédie.

Tohle jsem dostal mailem a tak jsem se rozhodl, jak to v té jedné sektě chodí, s vámi podělit.


Dobrý den
Před devíti lety v Zpravodaji Veselice z 26.června 2006 byl uveřejněný článek o zámku ve Vlčím poli, který odkoupila jistá paní Valerie Schořová. Článek podtrhoval pozitivní přínos paní Schořové nejen pro samotný objekt, který zvelebila, ale i pro duchovní činnost, kterou v tomto objektu prováděla. Původ finančních zdrojů na rozsáhlou opravu byl v Zpravodaji vzpomenutý jen stručně: "Jejich původ je širší veřejnosti neznámý. Zřejmě pochází od darů bohatých mecenášů." Následně se k této otázce nikdo už vícekrát nevrátil.
Finanční prostředky na koupi a rekonstrukci budovy s pozemky ve Vlčím poli i na koupi dalších nevyhnutelností, které si paní Schořová i se svým tehdejším ještě manželem rychle zaopatřili, pocházely od štědrého podnikatele Petra Pánka z Mladé Boleslavi. Peníze, minimálně 30 milionů korun jim poskytl v dobré víře na duchovní účely. Stal se jejich velmi blízkým rodinným přítelem, kterého se však velmi rychle po převzetí obnosu zbavili. http://chromy.blog.idnes.cz/c/8243/Zazraky-temer-zadarmo.html Peníze jim dával postupně a soukromě, takže soudní spor, kterému paní Schořová záhy v roce 2007 čelila, se skončil v její prospěch. Získané peníze kromě koupi objetu ve Vlčím poli neuváženě a nenasytně investovala do koupi dalších domů. Investovala i na Slovensku v obci Bunetice u Košic, kde zneužila dalších lidí jejich pomocí připravila další objekt k "duchovní" výdělečné činnosti. Její požehnání "daršany, byly sice zadarmo, ale měly přesto jeden háček - byly jen za podmínky ubytování oddaných, pokorně se tlačících v hygienicky nevyhovujících plesnivých místnostech bez WC a kuchyňky. Tyto byly jen společné pro celé poschodí.
Mezi tím se Schořová zbavila svého manžela, rozvedla se s ním. Vypořádala se s ním tak, že mu nechala jeden dům a převážnou většinu majetku si ponechala. Obratem si vzala o dvanáct let mladšího jí oddaného muže, který nechával oči i na její dceři Petře (tzv. svaté matky, která tam figurovala pod jménem Lasana). Později se i V. Schořová sama pojmenovala jako svatá boží matka, tentokrát Diesana. V roce 2006 nakonec prodala ten objekt v Buneticích a prozíravě využila jiných lidí, tentokrát z Levoče, kteří ji na několik let poskytli dvojposchoďovou budovu (900m2) zcela zdarma. Měsíčně, střídavě s dcerou Petrou, tam dojížděla, a taky si odkud odnášela nemalý zisk. Své finance si vylepšovala i v tzv. týdenních ozdravovacích pobytech v jejím třetím "duchovním" objektu - penzionu ve Žlebech http://www.oazazdravi.cz/ v němž si její oddaní nechali "dobrovolně" čistit karmu. V tomto penzionu bydlí, současně ho pronajímá pro velmi skromné bydlení svým oddaným a pochopitelně ho i využívá pro veřejnost. V létě v roce 2010 své duchovní podnikání v Levoči náhle ukončila a vícekrát se tam neukázala. Neunesla mediální skandál http://chromy.blog.idnes.cz/c/8243/Zazraky-temer-zadarmo.html se svým dobrodincem Petrem Pánkem v kombinaci s jejím léčebným neúspěchem http://1618justice.blogspot.sk/ a tak se rozhodla změnit teritorium svého působení. Svým naivním oddaným stále opakovala, že přes její nadpřirozenou snahu pomáhat, nevidí u nich žádnou změnu ani vděk. Ohodnotila je jako málo duchovně aktivní s množstvím negativních vlastností. Nakonec zhodnotila svoji práci jako zbytečnou a oznámila jim, že se stahuje do Světla. Její oblíbené rčení, které znamenalo, že odchází od lidí a údajně ponoří do ticha a samoty. Nikdo však netušil, že ve skutečnost utekla od zodpovědnosti a řeší další svoji další ještě výnosnější obchod na Srí Lance. Tam si z peněz oklamaných lidí zabezpečila trvalý blahobyt a je prostě hodila za hlavu.
Po letech od paní Schořové mnozí zklamaně odešli, někteří onemocněli a další i přes její "pomoc" dokonce zemřeli. Její "duchovní" působení mělo vliv nejen na jejich deformaci psychiky a peněženky. Ti lidé brali své utrpení v ašrámu jako jedinečnou příležitost pro svoji očistu - rychlou cestu jak si odbourat karmu. Ta hrstka Čechů a Slováků, která u paní Schořové zůstala a slepě ji dál slouží, žije v přesvědčení, že jsou ti praví a vyvolení. Neváhali na cestě ke Světlu, za paní Schořovou, opustit svoji rodinu, práci a domov. Nechávají se dál dobrovolně manipulovat a věří, že všechno zlo, které paní Schořová svými hrátkami s lidskou psychikou a jejich penězi způsobila, je spravedlnost.
Velmi chudobné dětství u paní Schořové zřejmě vyburcovalo její nepřekonatelnou touhu materiálně se zabezpečit a to na úkor víry nezištných a jí oddaných lidí a tak si zajistit pro sebe a své děti nadstandartní život. Za jejich peníze, které v drtivé většině zklamala, si dala postavit své nové honosné sídlo na Srí Lance, kam láká turisty z celého světa http://shellcoastresort.com/Sk/. V nabídce má samozřejmě i své "duchovní" služby, které zaobaleně nazvala psychologickým poradenstvím. Ovšem nikdo z těch sloužících lidí, dokonce ani sama ne, nemá vzdělání, které by ji k tomu opravňovalo. Její psychologické poradenství zase bude jako vždy směřovat k tomu, nenápadně ty lidi deptat a následně jim nabízet pomoc. Jak jinak než "zadarmo", stačí se jen u ní draze ubytovat. Kromě té Srí Lanky tahle dáma, podnikavá světice, se finančně zabezpečuje, podniká i ve svatebních a společenských oděvech. Otevřela si s nimi obchod v Kolíně. Jak je vidět, šikovnost v materiálním světě s duchovní filosofií je jí vrozená a má široký záběr…
Avšak lidé, kteří prošli jejíma rukama, již ví, že je to jen skrytá psychologická manipulace. Vždy se jen snažila u zranitelných lidí navodit obavy, strach a závislost a v konečné fázi z nich pak vytáhnout peníze. Jak je vidět, nic jí nezastaví a svoje praktiky vymývaní mozků a s tím spojený snadný a rychlý zisk použije pokaždé na jiných místech a u jiných lidí… tam kde ji ještě nikdo nezná. Je to nebezpečná žena a je dobré před ní každého varovat.
S pozdravem váš čtenář

A tak aprílové pálení čarodějníc ve Vlčim Poli je zrovna dobrá příležitost.



Ten člověk to popsal jako varování na základě svých osobních zkušeností.

Uvoleněněji o závislosti najdete v předchozím článku. To by vás mohlo aspoň lépe pobavit.

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Proč vlastně prodávám...