Špenát z pampeliškových listů


Ne že bych neměl 35 centů na špenát z Aldi, ale rád zkouším, jak někteří víte, co se dá v přírodě najít a uvařit. Jsem zkrátka a dobře i připraven na špatné časy až přijde do českého království nouze. Ten pampeliškový špenát s maldých listů jsem ochutnal už loni a docela mi nahořklou chutí zachutnal. Tentokrát jsem zkusil i variace s mladými lítky kopřiv, nebo s mrkví (mrkev zmírní tu hořkou chuť a je to víc nasládlé). Recept je jednoduchý. Osmažím cibulku, trochu česneku, sůl, pepř, přidám ty pampelišky, někdy dám i pár květů, podusím a nakonec vmíchám vajíčko.



.




Když to chutná králíkům, tak proč ne lidem.

A kdyby všichni jedli podobně jako já, svět by byl krásnější.

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...