Vegetariáni kontra masožrouti


Před pár dny byl tady v televizi hodinový dokument, kde se sešli přívrženci obou stran, pět na pět a vyměnili si pod lékařským dozorem na měsíc stravovací zvyklosti. Jedlci masa celý měsíc jedli ovoce a zeleninu, zatímco vegetariáni maso. Ten pokus měl dokázat jak je to s názory, že maso je nezbytné pro zdraví a naopak ti, kteří maso nejí, nemají takovou fyzickou výdrž. Ke konci měsíce, po lékařském vyšetření byl závěr pro některé lidi překvapivý. Těm vegetariánům, kteří jedli maso, se podstatně zhoršil zdravotní stav, zatímco jedlíkům masa, kteří se stravovali jen zeleninou a ovocem se velmi zlepšil a i jejich fyzická výdrž se dokonce ztrojnásobila. Navic lidé kteří se živí bezmasou stravou přijemně voní a cítí se psychicky vyvážení.

Další plus pro vegetariány je to, že klimatu svojí stravou neškodí a naopak produkce masa ho ohrožuje. Produkce jednoho kila zeleniny nebo brambor vypustí do prostředí 200g CO2, zatímco produkce vepřového 4 kg a hovězího dokonce 15kg CO2. Podobně je to i s vodou. Na kilo zeleniny je spotřeba 300 litrů vody, na kilo vepřového 6000 litrů a hovězího dokonce 15000 litrů. Navíc 2/3 ploch polí ve světě je využíváno jen pro žrádlo pro dobytek. Nebylo by žádoucí aby ta pole raději sloužila pro produkci potravin pro lidi, kteří v Africe nebo Asii hladoví?

Zkrátka a dobře je to od jedlíků masa sobecké, že myslí jen na svůj žaludek a nedokáží si prostě to maso aspoň zčásti odepřít. Nejenže mají na rukou krev těch zabitých zvířat, ale ještě si škodí svému zdraví. Němci si to už začínají uvědomovat. Podle posledních startistik už každý dvacatý Němec je vegetarián a mnozí další už i o tom uvažují.





I to poblázněné počasí mají žrouti masa na svědomí.

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...