Národní šílenství


Jak se jen dokáže některý národ zfanatizovat a stačí mu k tomu fotbal. A Němci to dovedou nejlépe, jak dosvědčuje historie, nástup Hitlera. Vy v Čechách to asi tak nevidíte, maximálně ve zprávách, ale to byste museli vidět na vlastní oči jak ti lidé tady v Německu po celý čas mistrovství a hlavně teď po druhý den, vyvádí... všude červené-zlaté-černé fangličky. Všichni jsou najednou vlastenci, hlavně ti, kteří nejvíc řvou a mají v hlavě vymeteno, hlavně pivem.

Typické je, že tohle šílenství žurnalisté, obchodníci a politici podporují. Jednak kvete obchod, lidé víc pijí a kupují zbytečnosti, ale hlavně dají pokoj. Nikdo si nestěžuje, nestávkuje a každej drží krok. Jsme přece světoví mistři, nejlepší národ na světě. I když tentokrát ve fotbale. Až tohle nadšení opadne a vrátí se zase do starých kolejí, vyjde opět na světlo, že třetina Němců vegetuje na hranici chudoby a nemají ani pořádně co dát dětem k jídlu.






Nemám rád fanatismus, ať už je v jakékoli formě... to mně už docela stačil fanatiusmus mojí ex, když se zapálila do sekty.

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...