Kamarádství s výhodou a nevěra


Všichni víme, kolik je v Čechách rozvodů (a rozchodů, že jsou manželé právně stále spolu) a samozřejmě hodně žen pak žije bez muže a podle statistik je to téměř každá druhá. A každá z nich to pak řeší po svém, podle své povahy. Před pár týdny jsem se o tom bavil s J. a ta byla k tomu natolik bez předsudků otevřená, že mi řekla jak to s ní je. Žije bez manžela už aspoň deset let a dalšího nechce, protože si na svobodu zvykla (nemusí brát na nikoho ohledy a zařídit si svůj život jak chce) a je naprosto s tímhle stavem spokojená. A pokud si její tělo žádá své, vždycky se někdo najde a tyhle řeči, že žena jen z lásky si vezme chlapa do postele jsou pro ni jen falešné. Nakonec, podle ní, to často tak chodí i v manželství. Ti lidé vedle sebe žijí už léta bez lásky jako cizinci a přesto nakonec, čas od času, skončí v posteli. Je v tom nějaký rozdíl? Rozhodně je podle ní čestnější, než se nechat vydržovat manželem a bokem ho s milencem podvádět. Takže tak v kostce názor J.

Jinak to kamarádství s výhodou, nebo kamarádská výpomoc, jmenujte to jak chcete, nebo nevěru, vidí jiná žena, řekněme D. Taky je do velké míry finančně závislá na manželovi, nakonec mu dala děti a starala se léta o jeho blaho... a přesto že jí za jinou odešel, zdráhá se mu být fyzicky nevěrná a hodně tím trpí. Hlavně tou jeho lhostejností a tím co jí dává okatě najevo a někdy i slovy: Dokáži se o tebe postarat a nic ti neschází... tak proč si ještě stěžuješ. A co tedy postrádá? ... aspoň tu pozornost, když už ta láska mezi nimi odumřela. Nakonec je pak taky nevěrná, jestli se tomu nevěra dá říct, tedy citově, když tu pozornost najde někde jinde. Ale má čisté svědomí, na rozdí od té, která dál žije s manželem a nechá se od něj živit a najde si k němu milence.

Zkrátka a řečeno, každá žena to řeší nějak po svém, podle své povahy a citového založení.

Dnes je to bez fotek, protože jak jsem tu už napsal, mám s tím ukládáním zatím problém.

Je i kamarárádství bez výhod. Vcera jsem strávil krásný vecer s Dagmar pri procháce Prahou po expozicích Festivalu svetla a bylo to moc hezké. Je to tu po celý víkend jakmile se setmí a doporucuji.

Doufám, že pokud tu budou nějaké komentáře, tak je slušné.

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...