Kartárka nám radí


Kdykoli nemuzeme s M. usnout a ani pocíat ovecky nepomuze, pustíme si vestkyni... ta nás sice taky neuspí, ale náramne se pobavíme. Nejlepsí z nich samozrejme paní kartárka Jana Demeterorová, jednicka mezi vsemi. Ta sice mlzí, je mazaná, ví co lidé chtejí slyset, ale presto se i nekdy sekne jako nedávno. Zavolal mladej chlap, ze by rád vedel jak to bude u neho s láskou a ta mu obratem vyvestila, ze do dvou let pozná tu pravou citlivou dámu a ození se... ale já miluji jen muze, on na to. My málem spadli z postele. Kdyby ho v zápalu jen trochu poslouchala, uz podle jeho reci by poznala, ze je to gay.

Kazdopádne je nám líto tech duverivých lidí, ze jsou ochotni zaplatit tu necelou stovku, jen aby jim nekdo v zivote poradil... ze si nedovedou poradit sami. Nejvíc se samozrejme ptají na zdraví své a svých blizních, práci, finance, ale taky samozrejme i na vztahy a prípadnou neveru s temi vztahy spojenou. Sestactyricetiletá vdaná zena se napríklad ptala, kdy se její milenec konecne rozvede... jedna z tech skodnejch, jak tu nedávno psala jedna blogerka, tech, kterí loví v cizích rajonech, kdyz není doma s tím svým muzem spokojená a nestydí se na to verejne zeptat. A místo aby jí ta kartárka poradila, aby nerozvracela rodinu a priznala svém manzelovi ze je mu neverná, klidne jí rekne ze je královna a ze to do roku bude.

Nebo napríklad, "Je mi osmdesá jedna, jsem rozvedená, nejdrív bych se ráda chtela zeptat na své zdraví a jestli jeste nekoho potkám". Jak se zdá, i v tomto veku s zenami cloumají touhy. "Jste královna, vy jste nad vecí, vy jste zena velice chytrá a podle mých karet cítím ze sama nebudete. Já neríkám, ze s tím chlapem budete zít, ale cítím zde nejakého muze o dost mladsího nez jste vy, ano?" Za tu stovku ta nadeje pro tu paní rozhodne stojí. Nebo muz, Tomás, 34 let se ptal na dve prítelkyne, jedna 33 a druhá 19, kterou prý mu vybere. "Aha, kterou vám mám tedy jako vycarovat, Tomási, ale vy jste král, vás pritahuje ta mladsí... do tý mladsí jste blázen, ale ta vás stastným neudelá a ta starsí je do vás blázen a ta by vám snesla modrý z nebe." Co je to ta chlapa, ze si musí nechat poradit a neví kam ho jeho srdce táhne. Lidé jsou uz nejen hloupí myslet, ale i cítit. Jiná zena zase je jestli má zustat se svým partnerem... to si musí nechat poradit? "Vy to nevydrzíte, víte proc, on je král a on delá veci, které se vám nelíbí, je tam nejistota a je tam ztráta penez a podle mých karet ted jste mu na neco prisla a to si myslím ze byla poslední tecka". "Ano, to máte pravdu". Je docela zajímavé, podotkla M. jak lidé na ty rady hned dají... tahle zena ráno probudi rozespalého nic netusícího muze a vpálí mu to hned zostra, rozvedu se s tebou, poradila mi to paní Demetemerová. Ta má vlastne i lidské osudy na svedomí a treba je vsechno docela jinak. Kazdopádne jsme si toho muze predstavili a museli se smát.

V zápetí pak i dalsí zene predpoví, ze se do dou let rozvede a najde si jiného muze. Jinému muzi zase ze mu utece zena, coz taky není zrovna dobrá zpráva a od dnesního dne ji bude podezírat a kontrolovat a ona treba je v tom úplne nevinne a jak k tomu prijde. Jeste mu poradí, ze cíti jinou dámu, o tri roky starsí a ta by byla pro zivot... a jedeme dál 906 70 90 15, vytácejte a ptejte se....

Kazdopádne bych nemel odvahu, takto radit lidem jak si mají usporádat zivot a v podstate prevzít nad jejich osudy zodpovednost. Ale jak je videt, nekdo se s tím dokáze vyporádat a dobre spí... jak jsme nakonec usnuli i my, se zapnutou televizí.

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...