Prostřeno jako přehlídka charakterů


Nevím, jestli se na to na Primě díváte, ale pro neznalé sejde se u stolu pět lidí, každý den jeden vaří a ostatní mu to kuchařské umění oceňují. A ono je tam opravdu prostřeno, ovšem ani ne tolik těmi jejich chody, jako hlavně jejich charaktery. Proto se na to občas dívám a vlastně nějaký ten recept se mi taky hodí.

Nejvíc se poslední dobou vyznamenala devatenáctiletá Darja Zajčenko, takovej zajíc se zastydlou pubertou a navíc Ruska. Že vařit neuměla, to ji ani tolik netrápilo, ale hlavně se potřebovala pochlubit nevkusným, na hranici kýče, luxusním sídlem rodiny a svým typicky ruským sebevědomím. Nakonec když nebyla náležitě oceněna, že dokáže úpéci chleba, suveréně prohlásila, že ona to byla, která tam na celé čáře vyhrála. Takže typický ruský charakter.


Je tam pochopitelně vidět i typicky český charakter, pokud to mohu s nadhledem komentovat. Žil jsem mnoho let v cizině, takže snad i mohu. Třeba ta lačnost po výhře, po penězích, že se někteří lidé nestydí "hrát" jak říkají, ale ve skutečnosti jsou to jen samé podpásovky, že dají někomu to nejnižší ocenní, buď z lakoty, nebo za závisti a když se jim nakonec nepodaří vyhrát, tak se i rozbrečí. Měl bych to mohl říct naplno... ukáží jaké jsou svině.

Někdo tam zase jde, jako před týdnem jedna žena, aby se zviditelníl a případně prosadil v televizi, že by mu dali příležitost, kde by se ukázal jako nějaká celebrita. Taková maličkost, která by ji udělala šťastnou, jenže by si sama nejdřív musela zaplatit kurs vaření. Ta taky úmysleně dávala jedné opravdu dobré kuchařce co nejnižší hodnocení, potopila ji, jen aby sama vyhrála a nakonec stejně skončila jako poslední. A navíc si to ani nepřipustila.

Samozřejmě jsou tam i milí lidé, jako tento týden maminky se svými dětmi. To byl opravdu krásné pohlad na ty vztahy, jak to ty maminky s dětmi při vaření umí. Samozřejmě, bez dohledu televize, může být skutečnost docela jiná, jak je to běžné v normálním životě.





Tak vám taky nakonec ukáži maličkost, která mne pokaždé udělá šťastným. Co si uvařím, nebo upeču, si taky sním.

Čokoládová buchta s tvarohem a zakysanou smetanou. A protože nemám dietu, šlehačku navrch.

A pokud to chutná i někomu jinému, tak to mne udělá dvojnásobně šťastným.

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...