Čas medvědího česneku


Asi nebudu jediný, kdo v těchto dnech pořádá hony na medvědí česnek. Je to taková česká mánie jako v jiném, pro změnu podzimním období, kdy rostou... samozřejmě houby. Loni jsem ho, kde v Praze roste, nevypátrál, už vím, ale samozřejmě si to místo nechám pro sebe.




Několik jsem si jich i s kořínky odnesl domů a teď mi kvetou za okny.




Samozřejmě jsem nechtěl ani já nevybočit z řady Čechů kutilů a upekl si velikonoční nádivku... svoji vlastní.

První nádivku sice pekla moje přítelkyně, byla dobrá, ale včera jsem si zkusil i tu svoji, do jisté míry "osobní", protože jsou v ní dost neobvyklé přísady: samozřejmě kopřivy, ty nemohou chybět, ale i ten medvědí česnek a mladé listy pampelišek, které přidají tomu pokrmu nahořklou chuť. A abych ji něčím sladkým vyrovnal, ještě i trochu mrkve. Kdo mne zná, kulinářské pokusy s pampeliškovými listy jsem si vyzkoušel už loni v Německu. Ač vegetarián, dovolil jsem si vyjímečně i přidat maso. To tam prostě patří.

Co vy? Taky pořádáte hony na medvědí česnek? Není to zase tak moc odsouzeníhodného, protože v určitých místech skutečně roste jako plevel a je i hodně tzv. nepravého medvědího česneku, který je podle mého ještě chutnější. Ten jsem dal taky do nádivky.

.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sekty - tragická závislost

Proč vlastně prodávám...